Wie ben ik?


Mijn naam is Mieke van Mieke Onderwijsadvies, training en coaching. In het werkveld typeren mensen mij als een "verbinder" met oog voor wat nodig is.

Twee jaar na het behalen van mijn PABO diploma werd ik locatieleider en niet veel later schoolleider. In mijn loopbaan raakte ik betrokken bij diverse basisscholen met verschillende teams, met ieder zijn eigen dynamiek. Op elke school had ik diverse rollen; (interim-) schoolleider, leerkracht, intern begeleider, trainer en coach. En elk team was uniek en had zijn eigen kwaliteiten. Daar zit mijn motivatie om te werken met teams; ik wil mensen in het onderwijs helpen met elkaar te verbinden, waardoor ze beter kunnen samenwerken. Op die manier kunnen zij hun unieke kwaliteiten gebruiken en met elkaar het goede gesprek daarover voeren. 

 

Mijn fascinatie voor processen in teams ben ik verder gaan onderzoeken in verschillende opleidingen waarin het functioneren van groepen en individuen centraal staan. De wetenschappelijke inzichten vanuit de verander- en organisatiepsychologie maakt dat ik weet hoe persoonlijke motivatie mechanismen werken en wat je in structuren en processen helder moet hebben in voorwaardelijke sfeer.  Het systemisch kijken naar deze zaken helpt mij als coach, interim en trainer omdat het helder maakt hoe zaken elkaar in stand houden.

 

Daarnaast raakte ik enkele jaren geleden geïnspireerd door het gedachtengoed van Deep Democracy van Myrna Lewis. Het sluit haarfijn aan op mijn visie op teams; de wijsheid is in de groep aanwezig, al dan niet diep. Mijn innerlijke overtuiging is dat elke groep in staat is zijn eigen issues op te lossen, mits men met elkaar in verbinding is. Veranderingen aangaan gaat over het durven werken met verschillen. Verschillen in onze scripts, rugzakken, ervaringen, emoties en (onbewuste) verlangens. Het is zaak in je overleg en besluitvorming hier structuur in aan te brengen. Zo komt in mijn ogen verandermanagement samen met Deep Democracy en de Transactionele Analyse. Ik wens het ieder individu en team toe; in verbinding staan met jezelf en de ander om je volledig potentieel te benutten. 

Ik hoop je te ontmoeten,

 

Bel of mail mij voor een oriënterend gesprek!