Interim


Naast (team)coaching en training ben ik inzetbaar als interim schoolleider voor het basisonderwijs. Hierbij ben ik pas tevreden wanneer er een stevige basis staat om verder te bouwen.

 

Vanuit mijn opleidingen ben ik systemisch opgeleid; Het verleden geeft richting aan ons gedrag in het heden en aan de ordening van iedereen die in de school werkt. Ik kijk naar functies en taakvervulling: doet iedereen er toe en worden ieders kwaliteiten benut? Als er herhaling plaatsvindt van gedrag dat eigenlijk onwenselijk is, is het systemisch kijken als buitenstaander eenvoudiger dan wanneer je zelf in de organisatie werkt.

Bij interim opdrachten zit de kracht in de combinatie van het systeemdynamisch kijken als buitenstaander en het begrijpen van de groepsdynamica omdat je met de groep meegroeit als tijdelijke collega. Je begrijpt waarom mensen doen zoals ze doen en je kan de culturele ordening bevragen en ter discussie stellen. 

 

Als interim-schoolleider ben ik gericht op vertragen, verbinden, bewustwording en het geheel in beweging te brengen. Dat men echt weer met elkaar in verbinding staat en zelf de regie kan voeren in de koers die ze zelf gaan varen. Voor het intern laten beklijven van inzichten binnen het persoonlijk leiderschap en het borgen van overleg- en besluit-structuren kan ik tijdelijk worden ingezet om het proces te versterken. Ik kan als interim directeur aan de slag gaan en het werk overnemen of de naast huidige leidinggevende tijdelijk worden geplaatst.  

 

Je kan van mij oprechte aandacht in mensen en prestaties verwachten, met een flinke dosis humor en positiviteit. Ik help mensen het beste uit zichzelf te halen door ze te spiegelen en zelf achter het stuur te laten zitten door hen te laten reflecteren op wat ik tussendoor aanbied over het persoonlijk leiderschap. 

 

Ook in het interimaanbod is de Transactionele Analyse het theoretisch concept waarmee ik werk. De denkwijze en methodiek van Deep Democracy wordt gebruikt om polariteiten helder te krijgen en met elkaar te laten verbinden, ieders stem te horen en te leren vrijmoedig te spreken. 

 

Neem gerust contact op voor meer informatie. 


THE TEST OF A GOOD COACH IS THAT WHEN THEY LEAVE,

OTHERS WILL CARRY ON SUCCESSFULLY